Potpisani ugovori o dodeli podsticajnih sredstava za tretman otpada

0
124

Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, i predstavnici reciklažne industrije u Srbiji potpisali su ugovore o dodeli podsticajnih sredstava za tretman otpada.

Prilikom obraćanja reciklerima ministar Trivan im je poručio da treba da rade na imidžu u javnosti i promovisanju onoga čime se bave jer je njihova delatnost veoma značajna u našoj privredi i društvenom životu.

Ministar Trivan osvrnuo se i na izdvajanja iz budžeta ministarstva kada je u pitanju reciklažna industrija istakavši da je 2017. izdvojeno 2,6 milijardi, 2018 2,2 milijarde, a prošle godine 3,14 milijardi dinara što pokazuje da je ministarstvo na putu stalnog povećavanja sredstava za reciklere.

Trivan je naglasio da je bilo jako teško da se unutar malog ministarstva i malog budžeta izdvoji toliko novca, ali da smatra da je izdvajanje za reciklažnu industriju veoma važna. Ministar je čestitao prisutnim reciklerima za sve što su uradili i obećao da će ministarstvo nastaviti da ih podržava i potpomaže sa ambicijom da svajke sledeće godine budžetska sredstva namenjena reciklažnoj industriji budu sve veća.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here