Gradski odbor Srpske radikalne stranke Zrenjanin upozorava vladajuću većinu na licemerno ponašanje u vezi sa neopravdano visokim cenama komunalnih usluga

0
79

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Zrenjanin upozorava vladajuću većinu na licemerno ponašanje u vezi sa neopravdano visokim cenama komunalnih usluga koje dovode naše građane u situaciju da ne mogu da obezbede dostojan život .

U saopšrenju Gradskog odbora Srpske radikalne stranke navodi se da je “evidentno da su cene usluga čistoće bez ikakvog objašnjenja povećavane, a tako i nepravedan odnos prema staračkim i samačkim domaćinstvima. Ova domaćinstva račune plaćaju kao i oni sugrađani gde ima više članova porodičnog domaćinstva. Granica pristupačnosti za komunalne usluge i proizvode je u sledećim relativnim iznosima i to:

– voda za piće – prosečni mesečni račun za ZDRAVU PIJAĆU VODU najviše do 3 odsto od prosečne neto zarade na teritoriji grada Zrenjanina koja iznosi 44.000 dinara

– kanalizacija – prosečni mesečni račun za kanalizaciju do 2 odsto prosečne neto zarade, a naknada za odnošenje smeća do 1,5 odsto od neto zarade. Prosečni mesečni račun za grejanje je do 11 odsto od prosečne neto zarade na teritoriji grada Zrenjanina.
Ako navedenim podacima dodamo da su prosečne penzije ispod 25.000 dinara i poljoprivredne ispod 11.000 dinara, a uzmemo u obzir činjenicu da u Zrenjaninu ima više penzionera nego zaposlenih, stanje je više nego jasno – građani se nalaze u dužničkom ropstvu.

Iz svega navedenog možemo slobodno zaključiti da su građani Zrenjanina preopterećeni plaćanjem komunalnih usluga, koje istine radi, nikako nisu u skladu sa naplaćenim uslugama. Vode za piće nemamo, a plaćamo je skuplje od ostalih gradova i opština. Možda je to zbog nagomilanog broja radnika koji su godinama zapošljavani po osnovu političke podobnosti, kao i zato što su plate menadžmenta u javnim preduzećima i ustanovama basnoslovne. Postavljamo pitanje vladajućoj većini, do kada će pojedinci da se ponašaju bahato i neracionalno, a sve na teret naših sugrađana- ističe se na kraju saopštenja Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Zrenjanin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here