Danas se u Vrbasu, mirnom vojvođanskom mestu odvijala prava drama. Uhapšen poslanik Bora Novaković

0
491

JKP „Komunalac“ iz Vrbasa, po nalogu komunalne inspekcije iz tog grada uz asistenciju za te prilike neuobučajenog velikog broja pripadnika policije uklonio je letnju baštu kafea Centar.

Kako je u izjavi za našu televiziju rekao suvlasnik popularnog Vrbašanskog kafea, Ognjen Vujičić, razlog za uklanjanje bašte je jednostrano raskinut ugovor od strane lokalne samouprave i pored toga što je izmirio sve obaveze prema opštini Vrbas. Vujičić je takođe istakao da je postao meta režima jer nije sakrivao pripadnost opozicionoj političkoj partiji.

 

Građani koji su se okupili u velikom broju pokušavajući da spreče radnike JKP „Komunalac“ bili su saglasni u jednom, a to je da je u pitanju odmazda lokalnih čelnika i da je ceo postupak neregularan

 

 

 

Više o regularnosti samog postupka i na koji način je lokalna vlast prekoračila svoja ovlašćenja rekao nam je advokat oštećenog, Vladimir Milić

 

Pored građana, na licu mesta smo zatekli i visokog funkcionera pokreta Dveri, Republičkog poslanika Ivana Kostića, koji je za gledaoce KTV televizije izneo svoje viđenje ovog problema.

 

Negodovanje brojnih građana izazvalo je burnu reakciju policije koja je rezultirala hapšenjem sedam lica, među kojima se nalazio i pokrajinski poslanik Bora Novaković. Ekipa KTV televizije je jedina bila na licu mesta i ekskluzivno vam predstavljamo snimak hapšenja poslanika Bore Novakovića.

 

Nakon pušanja iz policijskog pritvora vidno uznemiren pokrajinski poslanik Borislav Novaković dao je izjavu za našu televiziju i osudio pokušaje aktuelne vlasti da se na ovakav način obračuna sa političkim neistomišljenicima.

Ugledni beogradski advokat, bivši predsednik advokatske komore Beograd i šef pravnog tima Narodne stranke Vladimir Gajić obratio se javnosti povodom današnjih događanja.

 

Dok smo napuštali Vrbas iza nas je ostala slika jednog razrušenog objekta, a na licima Vrbašana ostala je neverica i očaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here