Branko Dragaš o novom povereniku za informacije od javnog značaja

0
272

Ekonomista Branko Dragaš je rekao da od novog poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milana Marinovića ne očekuje nešto posebno, jer i njegov prethodnik nije ništa specijalno uradio.

Novi poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović izjavio je da je dosadašnji poverenik Rodoljub Šabić posao obavljao “dosta korektno” i da je unapredio rad te službe. Marinović je rekao da nije prihvatio novu dužnost da bi sprovodio “nečiju političku volju”.  Kako komentariše izbor Marinovića za novog poverenika, bilo je pitanje koje smo postavili ekonomisti Branku Dragašu.

Poverenik Milan Marinović je najavio da će pokušati da ubedi nadležne da odlože primenu novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koja treba da startuje 21. avgusta. Marinović je objasnio da je tu mnogo posla, kao i da je letnja pauza, i izrazio je bojazan da ne samo institucija poverenika već i drugi neće biti spremni za primenu tog zakona. On je naveo da je potrebno povećati broj zaposlenih i izvršilaca u toj instituciji, jer novi zakon uvodi neke potpuno nove poslove i nadležnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here