25000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja

0
141

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su pripadnici Uprave saobraćajne policije, tokom prošlonedeljne kontrole brzine kretanja, otkrili približno dvadeset pet hiljada prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja.

Policija je, u okviru pomenute akcije, koja je realizovana u zemljama članicama organizacije TISPOL, sankcionisala na licu mesta približno dvadeset hiljada vozača, dok je oko pet hiljada vozila u prekršaju snimljeno bez zaustavljanja.

Vlasnici, odnosno korisnici vozila koji su snimljeni u prekršaju, a da ih policija nije zaustavila, tokom narednih dana dobiće pozive da dostave kompletne podatke osoba kojima su dali vozilo na upravljanje, kao i izjavu te osobe kojom potvrđuje da je u vreme izvršenja prekršaja upravljala vozilom.

Policijski službenici su tokom ove akcije napisali  dve hiljade pet stotina prekršajnih naloga zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa,  četiri stotine prekršajnih naloga zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje, a radarske patrole su iz saobraćaja isključile trista pedeset  vozača pod dejstvom alkohola.

Veliki broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti,  odnosno imali su više od dva promila alkohola u organizmu.

Najveća količina alkohola izmerena je kod srpskog državljanina u Loznici koji je upravljao automobilom sa četiru koma četrnaest promila alkohola u organizmu.

U saobraćajnoj nezgodi u Mionici vozač traktora upravljao je neregistrovanim traktorom, pri čemu nije imao izdatu vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, u stanju potpune alkoholisanosti od  tri koma trideset dva promila alkohola u organizmu.

Presudom Prekršajnog suda, vozač traktora je osuđen na kaznu zatvora od četrdeset pet dana i novčanu kaznu od  dve stotine pedeset šest hiljada dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here