Milan Antonijević o pokretanju javne rasprave o referendumu i narodnoj inicijativi

0
185

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević je izjavio da je sada vreme da se pokrene javna rasprava o referendumu i narodnoj inicijativi čime bi se otvorio i put realizaciji tog građanskog prava.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je saopštilo da započinje javnu raspravu o Nacrtu zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, a u okviru rasprave koja će trajati do 22. novembra, biće održani i okrugli stolovi u nekoliko gradova. Resorni ministar Branko Ružić je objasnio da je cilj da se novim zakonom, u duhu reforme javne uprave i ostvarivanja prava građana, “ožive” instituti referenduma i narodne inicijative. Kako Fondacija za otvoreno društvo ocenjuje inicijativu Ministarstva, pitali smo izvršnog direktora Fondacije Milana Antonijevića.

Prema planu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave posle okončanja javne rasprave analiziraće se  sve primedbe, predlozi i sugestije u javnoj raspravi i na osnovu toga sačiniti izveštaj .  U roku od petnaest dana od dana okončanja javne rasprave Nacrt bi trebalo da bude objavljen  na internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i na Portalu e-uprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here