Mića Jovanović preneo vlasništvo Megatrenda

0
311

Rektor privatnog Univerziteta Megatrend Mića Jovanović je izjavio da je preneo celokupno vlasništvo nad tom obrazovnom institucijom na jedan nemački konzorcijum za pedeset šest miliona evra.

Novi vlasnik, kako su preneli mediji, ima obavezu i da u periodu od pet godina sukcesivno, u razvoj tog univrziteta, uloži još sto pedeset miliona evra. Jovanović je na konferenciji za medije rekao da će na Megatrendu ostati u svojstvu savetnika novog rektora i da će napustiti državu i preseliti se u svoju kuću na Azurnoj obali. On je dodao da se nada da će u Kanu biti „van dometa nekih finih novinara i televizijskih stanica”, s obzirom da je kao glavni razlog prodaje Megatrenda „medijska hajka” koja se protiv njega vodi proteklih pet godina.

Novi rektor Dejan Đorđević je najavio da će svoj stav o dogovoru izneti tokom sledeće nedelje. Đorđević se, kako su naveli mediji, nalazi na čelu nemačkog investicionog konzorcijuma, a takođe je i predsednik Konzervativne reformističke stranke.

Konferencija rektora Jovanovića  je održana nekoliko dana nakon emitovanja dokumentarnog filma pod nazivom „Mega diplomac”, koji se bavi nelogičnostima u poslovanju mreže Megatrend škola.

Mediji su i ranije izveštavali da nema dokaza da je više ispostava koje je Megatrend hvalio ikada imalo prostorije, predavanja, profesore ili studente. U dokumentarcu je navedeno i da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović diplomirao u firmi Megatrend Internešnel  Ekspert Konzorcium Limited iz Londona 1995. godine, koja nikada nije bila akreditovana kao obrazovna institucija. Nakon toga je potpredsedniku Vlade Srbije Fakultet za poslovne studije Univerziteta Megatrend u Beogradu 2005. godine priznao diplomu.

Mića Jovanović je podneo ostavku na mesto rektora 2014. godine nakon što je utvrđeno da nije doktorirao na Londonskoj školi ekonomije, kao što je tvrdio. Jovanović je ponovo izabran za rektora Megatrenda u maju ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here