Ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović posetio je Zrenjanin. On je prilikom posete našem gradu istakao da je pored finansijskih izdvajanja kako Vlade Srbije, tako i lokalnih samouprava, neophodno raditi i na promociji porodičnih vrednosti kao jednoj od važnih mera populacione politike.

Ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije, Ratko Dmitrović posetio je Zrenjanin. On je tom prilikom rekao da iskustva i kod nas i u Evropi pokazuju da se problem demografije ne može rešiti samo finansijskim izdvajanjima, jer da je to tako bogate zemlje imale bi znatno veću stopu rodnosti, a nijedna nema ni 2,1, što je nivo proste reprodukcije. Kod nas je ona 1,5 i zato se, kako je naveo, pored materijalnih davanja, mora povesti računa i o negovanju kulta porodice u najpozitivnijem smislu te reči.

U Zrenjaninu nema liste čekanja za vrtiće. Za prvorođeno dete kao roditeljski dodatak izdvaja se 50.000 dinara, a za dugo 35.000, besplatno se dodeljuju školske torbe i neophodan pribor za sve prvake, a najmlađi dobijaju auto-sedišta.

U Perlezu se uz obalu Begeja uređuje šetalište – porodični korzo. Namera je da mladim bračnim parovima budu ponuđeni bungalovi za odmor, u planu je organizovanje pozorišnih predstava za najmlađe, koncerata za decu, škola roditeljstava, defilei dečjih kolica, takmičenje porodica u kuvanju.