Prijem za darovite studente u Pokrajinskoj vladi

0
46

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević priredio je danas prijem u Pokrajinskoj vladi za studente koji su dobili sredstva na Konkursu za darovite studente u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač AP Vojvodina za 2022. godinu.

Pozdravljajući prisutne studente, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević je istakao da Konkurs za darovite studente simbolizuje zajedništvo, jer bez obzira na to što su stipendije i krediti i u republičkoj nadležnosti, rado se uključuju studentima da pomognu i lokalne samouprave, univerzitet, kao i Pokrajina.

Sredstva u ukupnom iznosu od dva miliona dinara dobili su studenti sa pet fakulteta – Fakulteta tehničkih nauka (7 studenata), Tehnološkog fakulteta (1 student), Filozofskog fakulteta (1 student), Medicinskog fakulteta (1 student) i Ekonomskog fakulteta (2 studenta). Ove studente će u narednih deset meseci stipendirati Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost sa 15.000 dinara mesečno, dok će minimum 5.000 dinara biti u obavezi da obezbedi poslodavac, odnosno privatna kompanija.

Na ovaj konkurs su se mogli prijaviti studenti od druge do pete ili šeste godine osnovnih studija i studenti drugog stepena studija koji nisu u radnom odnosu, odnosno koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog stepena. Takođe, uslovi konkursa su podrazumevali da studenti čije se školovanje finansira iz budžeta moraju biti upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena, da su državljani Republike Srbije, da nisu gubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja, da nisu korisnici drugih studentskih stipendija, kao i da imaju prebivalište na teritoriji AP Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here