Donacija automobila u Pančevu

0
233

Ministarka pravde Nela Kuburović i ambasador Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici su  prisustvovali u Pančevu svečanoj primopredaji dvadeset šest automobila, donacije EU Srbiji.

U Kazneno-popravni zavod u Pančevu je stiglo novih dvadeset šest automobila koje je Evropska unija preko IPA projekta donirala Upravi za alternativne sankcije. Po jedno vozilo dobiće dvadeset četiri grada u Srbiji, dok će Beograd dobiti dva.

Novi automobili kao i računari, koje su dobile kancelarije u Pančevu i u drugim gradovima, koristiće se i za promociju izvršenja alternativnih sankcija umesto izdržavanja zatvorskih kazni, jer to doprinosi zajednici i pomaže resocijalizaciji osuđenika. Ministarka pravde Nela Kuburović je zahvaljujući na donaciji,  istakla da se u Srbiji radi na unapređenju sistema za izvršenje krivičnih sankcija.

Šef kancelarije Evropske komisije u Srbiji Sem Fabrici je istakao da je jako važna komponenta reforme pravosuđa sistem rada zatvora. On je istakao da je tokom niza godina EU doprinela da se odvijaju radovi na poboljšanju uslova kako za život osuđenika, tako i zaposlenih u raznim objektima i paviljonima širom cele Srbije. Fabrici je dodao i da su deo modernog sistema služenja kazne i alternativne sankcije. U Srbiji je u poslednje četiri godine izrečeno preko dve hiljade dve stotine alternativnih sankcija.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here