Igor Mirović – Rekonstrukcija puta Banstol – Čortanovci

0
141

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Banstol – Čortanovci, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 260,6 miliona dinara.

Prilikom obilaska radova na rekonstrukciji puta Banstol-Čortanovci na Fruškoj Gori, potpredsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović je rekao  da je u saradnji sa lokalnim samoupravama rekonstruisano više od 50 kilometara lokalnih puteva: Sremski Karlovci–Banstol, zatim Banstol–Iriški venac i dalje prema Crvenom čotu kao i deo od Bešenova do Beočina, gde su radovi u toku. On je naveo da će do kraja novembra biti završena deonica od pet kilometara od Čortanovaca do Banstola čime će najveći deo posla biti urađen.

Mirović je izjavio da je završena  deonica od Iriga do Jaska, a prošle godine i od Jaska do Vrdnika i kako je istakao,  postoji jasan zadatak da u narednih pet godina, budu uređene i nove trase na zapadnom delu prema Ležimiru i šidskoj opštini.

Predsednik Pokrajinske vlade je naglasio da je planirano da do 2025. godine  bude završen i Fruškogorski koridor i svi lokalni putevi na jednoj od najlepših planina u našoj zemlji.

Mirović je podsetio da je do sada u  fruškogorske puteve uloženo više od milijardu dinara i da se pripremaju  novi projekti širom Vojvodine kojima će asfalt stići u što više sela i do što većeg broja domaćinstava.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da je rekonstrukcija puta od Banstola do Čortanovaca od izuzetnog značaja za sve meštane, povećanje bezbednosti i razvoj turističke infrastrukture u Čortanovcima, te da je samo u poslednjih godinu dana potpuno rekonstruisano ukupno 25 kilometara puteva na teritoriji te opštine.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here