Ministar Trivan otvorio stručnu konferenciju na temu „Srbija i evropske integracije – Sektor voda“

0
109

Ministar Trivan otvorio je u Beogradu stručnu konferenciju na temu „Srbija i evropske integracije – Sektor voda“, koja je održana povodom Svetskog dana voda.  Ovaj skup je organizovalo nekoliko institucija među kojima su Agencija za zaštitu životne sredine, Ministarstva zaštite životne sredine, zdravlja, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Stručnim izlaganjima na konferenciji, kako je saopšteno , dat je doprinos sagledavanju značaja vode sa aspekta zdravlja građana, bezbednosti i zaštite životne sredine. Govoreći o značaju Svetskog dana voda ministar Trivan je rekao.

Ministar Trivan je govoreći o vremenima koja dolaze kada je u pitanju voda, rekao da nije preterani optimista.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Senad Mahmutović je  istakao da smo prema raspoloživim vodnim resursima među zemljama koje nisu direktno izložene nestašici vode. Međutim moramo se odgovornije odnositi prema onome čime raspolažemo kada je reč o vodnim potencijalima naše zemlje.

Svetski dan voda obeležava se svake godine 22. marta. Taj dan je usvojen rezolucijom UN-a u decembru 1992. godine. Ovim danom Ujedinjene nacije žele da podsete na važnost zaštite voda i na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here