Ministarka Kuburović razgovarala sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom

0
179

Ministarka pravde Nela Kuburović je razgovarala sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom o dosadašnjoj i budućoj saradnji dveju pravosudnih institucija.

Kuburović je istakla da je poseta generalnog tužioca Rusije Beogradu još jedan od dokaza tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.

Sagovornici su podsetili na to da je krajem septembra u Sankt Peterburgu potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva pravde i Generalnog tužilaštva Ruske Federacije, koji je potvrdio dobru saradnju srpskih i ruskih organa i predstavlja veliki korak u njenom daljem unapređenju.

Čajka je podvukao da je potpisani sporazum dobra pravna baza za to da dosadašnja saradnja između dva organa bude podignuta na viši nivo. On je ukazao na to da Ministarstvo pravde Srbije i Generalno tužilaštvo Rusije povezuju prijateljski i profesionalni odnosi, koji se zasnivaju na uzajamnom poverenju.

Istovremeno, Kuburović je tužiocu Čajki prenela zahvalnost na principijelnom stavu i podršci Rusije na sednicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojima se raspravlja o izveštajima o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu.

Generalni tužilac je poručio da je Rusija uvek spremna da pruži pomoć Srbiji, kao i da u potpunosti podržava našu zemlju kada je u pitanju Haški tribunal.

Kuburović i Čajka su zaključili da je jaka saradnja dveju država u oblasti pravosuđa najpre potrebna u cilju zaštite interesa građana i vladavine prava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here