Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posetio Mrkonjić Grad i Drvar – dve opštine koje Srbija pomaže i u kojima namerava da podrži projekte koji bi unapredili život građana.   

Predsednik Srbije se zahvalio građanima što su došli da ga dočekaju i poručio da je Srbija danas snažnija i da će da se postara za ekonomski razvoj i pomoć svom narodu. On je rekao da je posebno ponosan što ovde stoji kao predsednik Srbije. Vučić je dodao da ne postoji ništa lepše nego kada vidi koliko građani vole Srbiju. Predsednik Vučić je rekao da je došao da donese pomoć u vredosti od tri stotine hiljada evra, za srednju Mašinsku školu i Gimnaziju u Mrkonjić Gradu i najavio njihovo opremanje najsavremenijim računarima i CNC mašinama.

Predsednik je deci poručio da je važno da uče i rade, jer im „ništa s neba neće padati“.  „Ne moraju svi da završavaju fakultete, visoke škole, a važno je da budu pošteni i odgovorni građani RS, a pre svega odgovorni prema svojoj porodici.

Predsednik Vučić je nakon razgovora sa rukovodstvom opštine i privrednicima, istakao da je dogovorena konkretna podrška privredi RS, kroz novčane subvencije za privatnike, za nabavku opreme i mašina. Predsednik je podvukao da će pomoć dobiti i susedne opštine, Šipovo, Jezero, Ribnik, Srpski Kupres i Novo selo.

Tokom posete Mrkonjić Gradu, predsedniku je uručena Povelja počasnog građanina sa zlatnim simbolom te opštine, za pomoć i podršku tom kraju. Predsednik Vučić posetio je i opštinu Drvar gde je okupljenim građanima poručio da će Srbija i ubuduće pomagati ovu opštinu. Tokom otvaranja podružnice „Komercijalne banke“, predsednik Vučić je ukazao da se radi ono što je rečeno pre nekoliko meseci i da ovo nije kraj podrške Srbije.

Predsednik Srbije i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorili su potom u Drvaru pogon fabrike „Jumko“ iz Vranja, u kojem je zaposleno osamdeset radnika, a za čiju gradnju je Vlada Srbije izdvojila pet stotina hiljada evra.  Predsednik Vučić je poručio da se uz pomoć i podršku Srbije u svakoj opštini u RS radi neki važan projekat, dom zdravlja, vrtić, škola i da je izdvojen novac za pomoć u izgrađni puta Foča-Tjentište.

Predsednik Vučić je podsetio da se gradi i autoput Beograd – Sarajevo. On je na kraju posete Drvaru obišao i Muzej „25. maj“.