Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je kandidat za ministra finansija Siniša Mali kao gradonačelnik Beograda prepolovio dug prestonice

0
114

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je kandidat za ministra finansija Siniša Mali kao gradonačelnik Beograda prepolovio dug prestonice i napravio od nje stabilnu lokalnu samoupravu i najveću investicionu destinaciju u ovom delu Evrope.

Ana Brnabić je na posebnoj sednici Narodne skupštine, obrazlažući svoj predlog da Siniša Mali bude izabran za novog ministra finansija, ukazala da je Siniša Mali pokazao uspeh u rešavanju problema Grada Beograda koje je nasledio 2014. godine kada je preuzeo funkciju gradonačelnika. Prema njenim rečima, kada je Siniša Mali preuzeo rukovođenje gradom dug je iznosio 1,118 milijardi evra, uz 14 milijardi dinara neplaćenih obaveza.

Premijerka je rekla da je Beograd prvi put u svojoj istoriji dobio prvi kreditni rejting u oktobru 2016. godine.

Tada je bio B1 sa pozitivnim izgledom, a u martu 2017. godine kreditni rejting Beograda je unapređen i očekujemo da će se do kraja godine dodatno unaprediti, poručila je premijerka. Brnabić je navela da je ovo prvi put u istoriji da je Grad Beograd dobio kreditni rejting, što je izuzetno značajno za privlačenje investicija.

Ono što Sinišu Malog preporučuje jeste da je Beograd danas stabilna lokalna samouprava i daleko najveća investiciona destinacija u ovom delu Evrope, podvukla je ona.
Premijerka je navela da je u prethodne četiri godine izdato građevinskih dozvola za više od dva miliona kvadratnih metara, a prethodna vlast je za šest godina izdala dvostruko manje.

Do zaključenja ovog priloga skupštinska rasprava o predlogu za kandidata za novog ministra finansija i dalje traje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here