Danas je održana 44. sednica gradskog veća

0
106

U sali gradskog veća održana je 44. po redu sednica gradskog veća. Najznačajnije tačke odnosile su se na prihode u budžetu u prvih 9 meseci ove godine, izmene i dopune plana generalne regulacije i uvođenje samodoprinosa u naseljenom mestu Taraš.

Na dnevnom redu 44. sednice gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić našlo se dvadesetak tačaka. Jedna od najznačajnijih odnosila se na usvajanje izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu grada Zrenjanina za period januar-septembar 2019. Komentarišući ovu tačku zamenik gradonačelnika Saša Santovac je rekao da su prihodi od poreza na zarade u prvih devet meseci dostigli milijardu I 345 miliona dinara te da se očekuje da ova vrsta Prihoda do kraja godine dostigne rekordni nivo, kao i da su celokupni prihodi u odnosu na prošlu godinu veći za 8,45%.

Santovac se osvrnuo i na tačku koja se odnosi na pribavljanje u svojinu grada zemljišta za izgradnju prečistača otpadnih voda.

Na 44. sednici gradskog veća usvojen je i Predlog Odluke o uvođenju samodoprinosa na teritoriji MZ Taraš za period od 1. februara 2020. do 31. decembra 2024. godine i raspisivanju referenduma o uvođenju samodoprinosa u tom naseljenom mestu.

Na održanoj sednici usvojen je i Plan Javnog zdravlja Zrenjanina za period od 2020. do 2026. godine, Predlog Zaključka o prihvatanju  izmena i dopuna Programa poslovanja JKP “Vodovod I kanalizacija”za 2019. godinu i informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća. društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koje se primenjuje Zakon o javnim preduzećima čiji je osnivač grad Zrenjanin za period od 01. januara do 30. septembra 2019. godine

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here