Održana zajednička sednica vlada Republike Srpske i Srbije

0
143

U Trebinju je održana zajednička sednica vlada Republike Srpske i Srbije. Sednicom su predsedavale premijeri Srbije Ana Brnabić i Republike Srpske Željka Cvijanović.

Premijeri Srbije Ana Brnabić i Republike Srpske Željka Cvijanović , kao i resorni ministri, razgovarali su na sednici dveju vlada koja je održana u Trebinju o zajedničkim, započetim i budućim projektima, regionalnoj saradnji i situaciji u regionu, kao i o unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Republike Srpske. Željka Cvijanović je istakla da je na zajedničkoj sednici usvojeno 16 važnih zaključaka, a potpisani su i memorandumi kao i sporazumi između dve vlade. Memorandum o saradnji vlada Republike Srpske i Srbije u oblasti energetike potpisali su ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić. Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisali su memorandume o međusobnom priznavanju “velikih licenci” i o razmeni iskustava u oblasti izdavanja e-građevinskih dozvola.

Sporazum o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija potpisali su ministri unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i Republike Srpske Dragan Lukač.
Željka Cvijanović i Ana Brnabić otvorile su posle zajedničke sednice vlada Srbije i Republike Srpske u naselju Gorica vrtić “Srbija”, koji je izgrađen donacijom naše zemlje, a na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here